Vopak Rotterdam

Het hoofdkantoor van Vopak Rotterdam is recent geheel gerenoveerd. Ook de klimaatinstallatie is naar een hoger niveau getild. Maar liefst 221 speciale verdringingsroosters zijn geïnstalleerd om de geconditioneerde lucht toe te voeren.

De roosters zijn afhankelijk van de locatie in, rechthoekige, halfronde en kwartronde uitvoering geleverd. Alle roosters zijn voorzien van een onder aansluiting.

Vopak Rotterdam verdringingsventilatie

Bij verdringingsventilatie wordt de gekoelde toevoerlucht, doorgaans op vloerniveau, met lage snelheid rechtstreeks de comfortzone ingebracht, waar het door warmtebronnen (personen, machines, verlichting, etc.) verwarmd wordt. Hierdoor ontstaan convectieve warmtestromen, die de verwarmde en verontreinigde lucht naar het bovenste deel van de ruimte voeren. Boven in de ruimte wordt deze lucht afgezogen en afgevoerd.

De toevoertemperatuur ligt ongeveer 2-3 °C onder de ruimtetemperatuur. Het resultaat van het verdringingsprincipe is dat er boven in de ruimte een warmere, verontreinigde luchtlaag ontstaat, maar in de verblijfszone een fris binnenklimaat met lage luchtsnelheden en een lage vervuilingsconcentratie. Verdringingsventilatie kent een hoge ventilatie-efficiëntie, hoger ten opzichte van mengventilatie. Hierdoor kan er bespaard worden op het koelvermogen.

Vopak Rotterdam verdringingsventilatie

Veelal heeft de architect de wens om de roosters te integreren in de bouwkundige constructie.( bv rondom bouwkundige kolommen.)

SIG Interland Techniek is de specialist van verdringingsventilatie en heeft een uitgebreide referentie lijst opgebouwd.

Gebruikte producten