NL

Depot Boijmans Van Beuningen

Projectplaats: Rotterdam

Complete klimaatinstallatie voor veiligheid van collectie

Projectinformatie

Depot Boijmans Van Beuningen

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 165 jaar en bestaat op dit moment uit zo’n 151.000 objecten. Het succes van het museum is om kunst met zo veel mogelijk mensen te delen en aan de buitenwereld zichtbaar maken wat er met en rond de verborgen collectie gebeurt. Bezoekers mee laten kijken in de wereld die in reguliere musea altijd verborgen blijft.

Op dit moment kan maar acht procent van de rijke collectie in het monumentale museumgebouw worden tentoongesteld. Het leeuwendeel van de kunst is opgeborgen, verspreid over vele depots die afgesloten zijn voor publiek waar aantasting door wateroverlast op de loer ligt en veiligheid en duurzaamheid te wensen overlaten.

De dringende taak om de collectie in veiligheid te brengen in een nieuw depot voorzien van een complete klimaatinstallatie.

Het kunstdepot wordt ruim 39 meter hoog en krijgt een vloeroppervlak van 15.000 vierkante meter.

Het bewaken van een optimaal klimaat in een museum of archief kan bijzonder lastig zijn, de optimale relatieve luchtvochtigheid voor verschillende voorwerpen en bezoekers stellen verschillende eisen aan de luchtcondities ( relatieve vochtigheid en temperatuur).

 

Samenwerking HC Groep

Met name Interland Techniek is zeer ervaren als het gaat om complexe vocht- en luchtverdeelvraagstukken in gebouwen zoals musea.

HC Groep heeft via BAM Bouw en Techniek de totaal opdracht voor levering van luchtverdeelapparatuur ( Barcol Air en Interland Techniek), kanaalverwarmers ( Inatherm) en made-to-order Dehutech adsorptiedrogers (Interland Techniek) om een belangrijke bijdrage te leveren aan het hoge eisenpakket.

Weer een voorbeeld waar de kracht van de combinatie binnen HC Groep toe kan leiden.

Partners
  • Barcol Air, Interland Techniek, Inatherm
Categorie
  • Musea
Depot Boijmans Van Beuningen
Depot
Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen