waarom bevochtigen dristeem stoomluchtbevochtigers interland techniek

DriSteem luchtbevochtiging

Interland Techniek, specialist in klimaatbeheersing en luchtverdeeloplossingen, heeft een samenwerking als officiële distributeur gesloten met het gerenommeerde bedrijf DriSteem. Door het toevoegen van de producten van DriSteem aan het assortiment van Interland Techniek ontstaat er een perfect afgestemde propositie op het gebied van vochtbeheersing.

Waarom bevochtigen?

Goed gecontroleerde luchtbevochtiging bevordert de gezondheid en het comfort van personen, verbetert productieprocessen en draagt bij aan het behoud van bouwmaterialen en meubels. Kortom, elk gebouw waarin mensen of goederen worden gehuisvest, zal profiteren van adequate luchtbevochtiging.

Verbeter de luchtkwaliteit binnen

Studies hebben aangetoond dat wanneer de relatieve luchtvochtigheid (RH) in de kamer onder de 40 procent daalt, het ziekteverzuim toeneemt als gevolg van luchtwegaandoeningen.

 

Verbeter productieprocessen

Het handhaven van RH-niveaus binnen een bereik van 30 tot 60 procent zal de problemen in verband met statische elektriciteit aanzienlijk verminderen.

 

Materialen en meubels behouden

Lage RV-niveaus kunnen dure schade aan het interieur van gebouwen veroorzaken, omdat hygroscopische materialen die drogen, krimpen.

 

Verbeter het comfort voor de gebruikers van het gebouw

Door de luchtvochtigheid in een ruimte te verhogen, kunt u de drogeboltemperatuur verlagen zonder aan comfort in te boeten.

Waarom DriSteem?

Innovatievetechnologie

Onze luchtbevochtigers maken gebruik van cutting-edge technologieën om een optimale luchtvochtigheid te handhaven. Met geavanceerde sensoren en intelligente regelsystemen bieden wij op maat gemaakte oplossingen voor elk type ruimte.

 

Gezondheid en Comfort

Een goede luchtvochtigheid is essentieel voor een gezond binnenklimaat. DriSteem luchtbevochtigers helpen allergenen te verminderen, de huid te hydrateren en de ademhaling te vergemakkelijken, waardoor u kunt genieten van een comfortabelere en gezondere leefomgeving.

 

Energie-efficiëntie

DriSteem streeft ernaar niet alleen uw comfort te verbeteren, maar ook milieubewust te zijn. Onze luchtbevochtigingssystemen zijn ontworpen met energie-efficiëntie in het achterhoofd, waardoor u niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Ontdek ons uitgebreide assortiment

Ontdek ons uitgebreide assortiment luchtbevochtigers, waaronder:

 • Stoombevochtigers: Voor een snelle en effectieve verhoging van de luchtvochtigheid.
 • Ultrasoonbevochtigers: Geruisloze, moderne oplossingen voor elk type ruimte.
 • Vernevelingsbevochtigers: Fijne neveltechnologie voor gelijkmatige bevochtiging.

DriSteem XT Stoomluchtbevochtiger

 • Capaciteitsrange van 5 - 90 kg/h
 • Voorzien van uitwisselbare kunststof stoomcilinder
 • Geschikt voor onbehandeld leidingwater
 • Vapor-logic regeling
 • Fronttoegang

Bezoek DriSteem XT productpagina

DriSteem XT Stoomluchtbevochtiger

DriSteem RTS Stoomluchtbevochtiger

 • Capaciteitsrange van 5 - 73 kg/h
 • Geschikt voor elk type watervoeding
 • Vapor-logic regeling
 • Fronttoegang

Bezoek DriSteem RTS productpagina

DriSteem XTR Stoomluchtbevochtiger

 • Capaciteitsrange van 5 kg/h
 • Voorzien van uitwisselbare kunststof stoomcilinder
 • Geschikt voor onbehandeld leidingwater
 • Fronttoegang

Bezoek DriSteem XTR productpagina

DriSteem stoomverdeelsysteem

Gegarandeerd korte absortie met aanzienlijke energiebesparing

Een stoomluchtbevochtiger wordt aangesloten op een luchtbehandelingskast en geeft stoom af aan de luchtstroom om de luchtvochtigheid van de toevoerlucht te verhogen. Om te zorgen dat het stoom volledig is opgenomen in de luchtstroom heeft een luchtbehandelingskast vaak een minimale lengte benodigd, wat een groot nadeel kan zijn in kleinere technische ruimten. Als absorptie binnen een korte of kritische afstand moet plaatsvinden, is er geen betere keuze dan de Ultra-sorb en Rapid-sorb-stoomverdelers van DriSteem.
Door het zeer korte stoomopnametraject (min. 250 mm) kan ieder bestaand systeem worden voorzien van stoomluchtbevochtiging. Nieuw te plaatsen luchtbehandelingskasten
kunnen ca. 1000 mm korter worden gebouwd.