Ventilatie grote zaal Tivoli Utrecht weer up-to-date

20 december 2021

Interland Techniek heeft in samenwerking met adviesbureau De Installatieadviseur uit Zeist een studie uitgevoerd om het klimaat in de grote zaal van Tivoli Utrecht sterk te verbeteren. In deze zeer complexe en unieke theaterzaal  is het onmogelijk om vanuit een standaard roosterselectie een inblaasrooster te selecteren.

CFD-simulatie met luchtsnelheden

Door middel van uitgebreide data, verstrekt door de adviseur, heeft Interland Techniek een uitgebreide CFD-simulatie gemaakt. Het doel was om de oorzaak te bestuderen van de veel te hoge luchtsnelheden in de zaal. Het verhogen van het ventilatie-aandeel zou met de bestaande inblaasroosters leiden tot nog meer klachten.

Ondanks de vele inblaasroosters binnen het leveringsprogramma van de HC Groep is er voor dit project een made-to-order inblaasrooster ontwikkeld en middels CFD-simulatie getoetst. Ook is er uitgebreide studie verricht naar de geluidspecificaties van dit inblaasplenum. Inatherm heeft op basis van de geluidspecificaties geluiddempers en ventilatoren ontworpen en geleverd. De totale luchthoeveelheid welke wordt ingeblazen is max. 70.000 m3/h

Made-to-order

Deze 29 zogenoemde multi-inblaasroosters van 4.500 mm lang hebben 3 verschillende inblaastechnieken in zich verenigd:

 

  • Hooginducerende wervelroosters, om een verhoogd inducerend vermogen te verkrijgen.
  • Nozzles om de gewenste indringdiepte te realiseren.
  • Geperforeerde zones om tot de gewenste luchthoeveelheid te komen per rooster.

 

De betrokken partijen hebben mede door de samenwerking een prachtig eindresultaat opgeleverd.

Onderdeel van HC Groep

Interland Techniek en Inatherm zijn onderdeel van de HC Groep en zijn gespecialiseerd in luchtverdeling van speciale ruimten. Recent zijn speciale roosters geleverd voor: Theater AMARE Den Haag, RIVM Utrecht en AFAS in Leusden.

Meer nieuwsberichten

Luchtbevochtiging - Interland Techniek

Renovatie Luchtbehandeling project Schietbaan Politie Rotterdam

EEN GROENE KEUZE VOOR DISTRIBUTIECENTRA