NedTrain

NedTrain Leidschendam kiest voor stralingsverwarming.

De verwarming voor de lijnwerkplaats in Leidschendam zal eind dit jaar worden voorzien van honderden meter Sabiana stralingspaneel.

NedTrain

De verwarming voor de lijnwerkplaats in Leidschendam zal eind dit jaar worden voorzien van honderden meter Sabiana stralingspaneel.

Stralingspanelen hebben een zeer lange levensduur, met extreem lage onderhoudskosten, welke zich beperken tot de ketel en de circulatie-pomp. De lage kosten in combinatie met de energiebesparing, bevestigen de systeemkeuze door het bouwteam waarbij terugverdientijd een belangrijk issue was.

Verwarmingssystemen met Sabiana stralingspanelen garanderen een maximale flexibiliteit in gebouwgebruik, zodat productieaanpassingen en ruimte-indeling gemakkelijk doorgevoerd kunnen worden, daar de vloer en wanden vrij blijven van verwarmingslichamen.

De innovatieve, door Sabiana gepatenteerde wijze van plaatsing van de buizen in de gerolvormde groeven van de stralingsplaat verzekert een intensief contact tussen het primaire oppervlak (buis) en het secundaire oppervlak (plaat).

In verwarmingssystemen waarbij de lucht direct wordt opgewarmd is de temperatuur, ten gevolge van deze eigenschap, direct onder het dak aanmerkelijk hoger dan in de verblijfszone. Het temperatuurverschil neemt evenredig toe met de inblaastemperatuur vanuit de lucht verhitter en de mate van isolatie van het gebouw. Dit in tegenstelling tot indirect gestookte stralingspanelen waar bovengenoemde eigenschappen niet of nauwelijks optreden. De Europese norm EN 12831, voor het bepalen van het transmissieverlies, laat duidelijk het voordeel van stralingspanelen ten opzichte van luchtverwarmers zien

(20-30%).

In ruimten voorzien van stralingsverwarming is zowel de temperatuur van de vloer als de temperatuur van de omliggende wanden hoger dan in ruimten welke worden verwarmd door direct gestookte luchtverwarmingssystemen, zodat dezelfde comforttemperatuur kan worden bereikt bij een lagere ruimtetemperatuur met een grote energiebesparing als gevolg.

Met name bij goed geïsoleerde gebouwen kan het verschil tussen ruimte- en comforttemperatuur wel 3ºC bedragen. Iedere graad minder in luchttemperatuur resulteert in een energiebesparing van 5%.

Meer projecten

Onderwijs en Cultuur Complex

Bouwcombinatie Cadanz werkt sinds juni 2017 aan het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui in Den Haag. Dit...

Albert Schweitzer Ziekenhuis

In het gezondheidspark van het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dord...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!