Theaters

Theaterzalen hebben een specifieke functie, waarbij vaak sprake is van bijzondere (flexibele) afmetingen, afwisselende functies en publiekgroottes. Onder wisselende omstandigheden moet het binnenklimaat voor zowel de artiesten als het publiek optimaal zijn. Hierbij zijn standaard luchtinblaasoplossingen veelal niet mogelijk.

Klimaat in theaters

Bij het ontwerp van ventilatiesystemen van theaterzalen, radio- en televisiestudio’s, bioscopen en auditoria spelen parameters als comfort, geluid, interne warmtelast en de hoge bezettingsgraad een belangrijke rol. De manier waarop verse lucht wordt ingebracht vereist een ontwerp waarbij esthetiek, akoestiek en comfort hand in hand gaan met de specifieke technische eisen aan de ruimte.

Interland Techniek & Inatherm hebben ruime ervaring in het ventileren en conditioneren van theaterzalen in Nederland en leveren zowel standaard als maatwerk totaaloplossingen voor in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Belangrijkste producten die veelal in onze theateroplossingen worden toegepast zijn:

Totaaloplossing Interland Techniek & Inatherm in theaters

Wet- en regelgeving

In het bouwbesluit van 2012 staan enkele eisen benoemd voor het ventileren van diverse soorten gebouwen. Aanvullend op het bouwbesluit 2012 zijn er nog extra ventilatie-eisen benoemd in de NEN1087.

Deze ventilatie-eisen en eventuele additionele wensen worden vaak project-specifiek vastgelegd in een Programma van Eisen.

Onze oplossingen

De afgelopen jaren hebben Interland Techniek & Inatherm diverse theaters mogen voorzien van onze producten. Enkele toonaangevende theaters op onze referentielijst zijn:

CFD-simulatie
Bij complexe projecten (zoals een theaterzaal) bieden Interland Techniek & Inatherm de mogelijkheid om een CFD-simulatie uit te voeren. Met behulp van CFD-simulatie is het onder andere mogelijk luchtstromen te simuleren en met name ook te visualiseren. Daarnaast kunnen we gedetailleerd inzicht geven in de te verwachten luchtverdeling, luchtsnelheden en temperaturen. Deze techniek wordt ingezet indien de data vanuit de technische documentatie niet voldoende inzicht geeft in het gewenste resultaat maar ook om een made-to-order oplossing te toetsen. Diverse theaters zijn met deze techniek gesimuleerd en na oplevering getoetst.

Heeft u vragen over klimaatbeheersing in theaters? Neem dan nu contact op met één van onze specialisten.

Neem contact op!
Vaak toegepast in dit segment

Producten

dfa website

Specials

modulair website new

Luchtbehandeling

kanaalcomponenten website 2022 v2

Kanaalcomponenten

Overige producten voor theaters

Referenties uit dit segment

Referenties

Interland Techniek biedt een complete range kwalitatieve en luchttechnische componenten, waarbij volledige ondersteuning van advies tot aftersales geboden kan worden.

grote zaal tivolivredeburg ventilatieup to date header
Made-to-order inblaasroosters

Ventilatie TivoliVredenburg up-to-date

Interland Techniek heeft in samenwerking met adviesbureau De Installatieadviseur uit Zeist een studie uitgevoerd om h...

made to order luchtverdeling amare den haag theaterzaal

Amare Cultuurhuis

Voor het Amare Cultuurhuis in het hart van Den Haag heeft Interland Techniek diverse made-to-order luchtverdeeltechni...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!

klantenservicevrouwinatherm v2square