Ventilatorconvector Interland Techniek

De ventilatorconvectoren, ook wel Fan Coil Units genoemd, van Sabiana zijn geschikt voor ventilatie, koeling en verwarming. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en het comfort. In lijn met de innovatieve trends en modern industrieel design, voldoen deze ventilatorconvectoren aan de hedendaagse eisen die gesteld worden aan prestaties, formaat, akoestiek, laag energieverbruik en eenvoudige installatie. Alle units zijn individueel getest en eurovent gecertificeerd. 

Sabiana is een toonaangevende fabrikant van verwarming- en koelsystemen

Het totaalprogramma bestaat uit:

Waarom een ventilatorconvector?

Door de toename van de interne en externe belasting in gebouwen is er een steeds grotere behoefte aan meer koelvermogen. Een aangenaam verblijf in winkels, hotels, sportcentra en kantoren wordt voor een groot deel bepaald door het binnenklimaat en de mogelijkheden van individuele regelbaarheid. Een koudwatermachine in combinatie met ventilatorconvectoren is een voor vele projecten een interessant en bewezen installatieconcept. SABIANA, welke in Nederland door Interland Techniek wordt vertegenwoordigd, is één van de grootste fabrikanten van ventilatorconvectoren.  

SABIANA ventilatorconvectoren worden toegepast in kantoren, ziekenhuizen, sportcentra, horeca, ontvangstruimten, vergaderruimten, computerruimten, winkels, laboratoria, scholen, hotels en in de woningbouw voor aansluiting op bijvoorbeeld een warmtepomp. De ventilatorconvectoren van SABIANA sluiten perfect aan op de behoefte per ruimte om het klimaat optimaal te regelen.

Ventilatorconvector werking

De ventilatorconvector bestaat uit een omkasting waarin de volgende onderdelen terugkomen:

  • Radiaalventilator, regelbaar in meerdere toerentallen.
  • Warmtewissellaars.
  • Regelapparatuur.
  • Uitvoerbaar met een buitenluchtaansluiting.
  • Uitblaasrooster.

De ventilatorconvector zuigt lucht uit de ruimte en in sommige uitvoeringen wordt buitenlucht aangevoerd via speciale voorzieningen. Het uitblaasrooster is verstelbaar in meerdere richtingen waardoor een betere luchtverdeling in de ruimte wordt bereikt. Het kenmerk van dit systeem is dat een convector tegen de gevel kan worden geplaatst.

Er zijn typen die zijn uitgevoerd met een verwarming en koelbatterij. De batterijen worden aangesloten op cv-leidingen en gekoeldwaterleidingen. Dit systeem wordt het vierpijpsysteem genoemd. De convector kan dus verwarmen of koelen zodat eisen voor de individuele vertrekken mogelijk zijn.

Verschillende montage toepassingen ventilatorconvector

WANDMONTAGE 
De meest eenvoudige uitvoering is de wandmontage. Deze wordt met draadstangen of wandconsoles aan de muur bevestigd. Bij koeling moet rekening gehouden worden met het afvoeren van de ontstane condens. Een oplossing is het toepassen van een condenspomp, die de condens uit de extra gemonteerde condens bank oppompt en afvoert naar het riool. De SABIANA Carisma Fly is ontworpen voor montage aan de wand. Klik hier voor meer informatie over dit product.

PLAFONDMONTAGE
De plafonduitvoering wordt gemonteerd in het verlaagde plafond van de gang naast de gebruiksruimte. Deze montage vereist een rooster met een aansluitend kanaal en is dus duurder. Het voordeel is dat de ventilatorconvector niet in de gebruiksruimte gemonteerd is en dus bij onderhoud of storingen de gebruikers niet hoeven te worden gestoord. De Sabiana Skystar ventilatorconvector is ontworpen voor installatie in systeemplafonds.

WAND -EN PLAFONDMONTAGE
Interland Techniek beschikt ook over ventilatorconvectoren die geschikt zijn voor zowel wand als plafondmontage. De Carisma CRC-CRT-CRS ventilatorconvectoren combineren een prachtig design met een laag geluidsniveau en energieverbruik. De Carisma CRC-CRT-CRS is leverbaar in vijf verschillende modellen, voor wand -en plafondmontage, met of zonder omkasting.

VOOR KANAALSYSTEMEN
Ventilatorconvectoren worden vaak toegepast bij plafondinbouw. De ventilatorconvector wordt gemonteerd in het kanaal boven het plafond. De ventilatorconvector voor plafondinbouw heeft een zeer geringe inbouwhoogte en is geschikt voor inbouw in een verlaagd plafond. Het nadeel is de geluidsproductie, het is daarom verstandig de units te selecteren in het midden toerental en een geluiddempende slang toe te passen.

Er zijn daarbij een aantal varianten mogelijk. Het luchtkanaal kan worden aangesloten op de aanzuigopening op de plafondinbouw-ventilatorconvector, hierdoor zuigt de ventilatorconvector verse behandelde en ruimtelucht aan en verwarmt of koelt deze. De ventilatorconvector is voorzien van centraal behandelde lucht waardoor beperkte bevochtiging mogelijk is en voorzien van een luchtfilter dat eenvoudig is te reinigen. De Carisma CRSO (4-pijpsuitvoering) en de MAESTRO (2- of 4-pijpsuitvoering) ventilatorconvector zijn ontwikkeld voor kanaalsystemen.

VLOERMONTAGE
Interland Techniek heeft ook ventilatorconvectoren beschikbaar die geschikt zijn voor montage in de vloer. De SABIANA Carisma Floor bestaat uit 2 verschillende typen en wordt geleverd in diverse uitvoeringen. De ventilatoren zijn ontworpen voor het efficiënt verwarmen, koelen en ventileren van ruimtes met grote ramen of (schuif)deuren. De serie ventilatorconvectoren biedt een breed scala aan diffusieroosters in diverse materialen en kleuren. Dankzij het moderne en aantrekkelijke design past de Carisma Floor in ieder interieur.