TU Delft voorzien van 670 inductie-units met geïntegreerde VAV

18 januari 2022

De Technische Universiteit werd in 1842 in het centrum van Delft opgericht. De expansie van de universiteit zorgde voor een geleidelijke verplaatsing naar de zuidrand van de stad en na WO II voor de aanleg van een moderne campus aan de Mekelweg. Het Elektro-gebouw, ontworpen en gebouwd in de jaren zestig door architect Drexhage is voor de inwoners van Delft en omstreken hét symbool van de universiteit en de stad.

Renovatie

Inatherm werd bij de renovatie door het ontwerpteam van Van Dorp Projecten betrokken om een inductie-unit te selecteren op basis van een variabel volume systeem (VAV). Naast energiebesparing was het behoud van comfort bij deellast een belangrijke eis bij het ontwerp. Een traditionele inductie-unit is in principe niet geschikt in een VAV-systeem omdat vaste nozzles zijn berekend op één specifieke luchthoeveelheid. De inductie-units van Inatherm zijn voorzien van traploos motorisch verstelbare nozzles waardoor er een optimaal coanda-effect gerealiseerd kan worden.

Virusvrije lift

ELEMINAIR MAAKT NORMALE BEZETTING IN LIFTEN WEER MOGELIJK
Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van zo’n 100.000 liften in kantoren, ziekenhuizen en wooncomplexen. Maar door de COVID-19 pandemie zijn deze liften een bottleneck geworden. Deze compacte, drukbezette ruimten worden nauwelijks geventileerd of gereinigd. Er is sprake van een hoog besmettingsrisico, ook omdat gebruikers dicht op elkaar staan. Door het gebruik van een lift te beperken tot maximaal één of twee personen ontstaan lange wachttijden. Interland Techniek en ingenieursbureau ABT hebben samen een oplossing gevonden voor dit probleem: ELEMINAIR.

Inmiddels is het ELEMINAIR-systeem in diverse prominente gebouwen te vinden zoals The EDGE Amsterdam van Deloitte en de TU Delft. Ook ontving het systeem onlangs een certificering iBRL van stichting KOMO en won het in 2020 de ingenieursprijs ‘De Vernufteling‘. Dankzij ELEMINAIR zijn liften weer veilig, gezond en met een normale bezetting toegankelijk.

Meer nieuwsberichten

Interland Techniek betrokken bij klimaatbeheersing vitrine dagboek Anne Frank

Project: Biocentrale Amsterdam

Lunchkaart met interessante webinars