NL

Onderwijs en Cultuur Complex

Projectplaats: Den Haag

Totaalopdracht voor HC Groep
Download brochure

Projectinformatie

Made-to-order inblaasroosters

HC Groep heeft recent opdracht gekregen voor de levering van de complete luchtverdeelapparatuur; Cairox voor levering brandkleppen, Barcol-Air voor levering van de standaard luchtverdeelapparatuur en Interland Techniek voor de levering van de made-to-order luchtverdeelapparatuur.

HC PS, eveneens onderdeel van HC Groep, had al opdracht voor de levering van het ventilatiesysteem van de onderliggende parkeergarage.

Creatief met lucht in theaterzalen
In het OCC bevinden zich een viertal zalen: de theaterzaal (1.500 personen), concertzaal (2.500 personen), ensemblezaal (600 personen) en repetitiezaal (200 personen). Alle zalen hebben eigen eisen m.b.t. het gewenste comfort. De klimaatinstallatie moet tevens moet voldoen aan hoge akoestische eisen.

Made-to-order luchtverdeel rooster

 

 

 

 

Op basis van het programma van eisen en de esthetische wensen van de architect heeft Interland Techniek specifiek voor deze ruimten hoogwaardige combi-inblaasroosters ontwikkeld. Van de 4 betreffende zalen zijn uitgebreide CFD studies gemaakt om het complexe luchtverdeelvraagstuk op te lossen. In de concertzaal betreft het een toevoerplenum waarin diverse inblaastechnieken zijn verwerkt om zowel de gewenste indringdiepte te creëren als een hoge inductiewerking. De roosters worden volledig geïntegreerd in de bouwkundige constructie van het eerste balkon.

CFD Simulatie interland techniek

In het TVVL magazine zal er in de loop van het jaar een projectomschrijving volgen over de toegepaste complexe inblaastechnieken van dit project. Ook zullen de resultaten van de CFD-simulaties verder worden toegelicht. Ook op dit project is weer bewezen dat een CFD-simulatie noodzakelijk is om luchttechnisch te kunnen analyseren hoe de lucht zich in een complexe ruimte gaat gedragen.


Ook dit project wordt weer een mooie referentie van HC Groep!

Locatie
  • Den Haag
Partners
  • Cadanz
    Barcol-Air
    HC PC
    Cairox
Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen