Elfstedenhal

Leeuwarden kreeg in 2015 een nieuwe ijshal met een 400 meter baan. Sinds september 2015 is de Elfstedenhal open. Interland Techniek leverde maar liefst 378 meter aan luchtverdeelslangen voor dit project.

Elfstedenhal

Interland Techniek heeft in opdracht van Pranger-Rosier Installaties de complete luchtverdeling mogen realiseren voor de nieuwbouw van het overdekte schaatscomplex de Elfstedenhal in Leeuwarden.

"Het schaatsen is diep geworteld in de Friese cultuur en het leren schaatsen hoort bij deze vroegste jeugdherinneringen. Het ontwerp van de Elfstedenhal is in het verlengde daarvan."

Het prachtige  ijsbaancomplex bestaat uit een 400 meter baan, een krabbelbaan van 30x60meter op het middenterrein, een afzonderlijke ijshal met een ijsvloer van 30×60 meter, kleedkamers, horeca, ontvangsthal, technische ruimtes, kantoren en vergaderruimtes.

In de nieuwe Elfstedenhal heeft de schaatser de beschikking over een prachtige ijsvloer en uitstekend klimaat. Trainingsomstandigheden als temperatuur en luchtvochtigheid zijn eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen en behoeften. Technische voorzieningen zorgen voor de beste luchtkwaliteit.

Op de 400 m baan wordt maar liefst 60.000 m3/h ingeblazen. Te hoge luchtsnelheden in de 2 meter zone en het voorkomen van water op de baan tgv een slechte aanstroming waren de belangrijkste criteria bij het ontwerp van de luchtverdeling.

Interland Techniek heeft de uitdaging aangenomen om door middel van kunststof luchtverdeelslangen in beide ijshallen een optimale luchtverdeling te realiseren. Door middel van uitgebreide CFD simulatie heeft Interland Techniek de kanalen voor beide banen ontworpen. Interland Techniek was eveneens verantwoordelijk voor de gehele montage.

Schaatsers hebben van alles het beste nodig om tot prestaties te komen. Dat verwachten ze van het ijs, de hal en het klimaat.

De nieuwe Elfstedenhal biedt ze dit allemaal. Zowel de schaatser als ook de ijsmeester is zeer content met het eindresultaat!

Wilt u meer informatie over onze oplossingen op maat? neem contact op met Interland Techniek!

Meer projecten

European Patent Office

Interland Techniek heeft de opdracht gekregen om 175 aluminium inbraakvrije buitenluchtroosters te leveren voor de ni...

Amare Cultuurhuis

Voor het Amare Cultuurhuis in het hart van Den Haag heeft Interland...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!