Renovatie Douanelab

Door het scheiden van de kantooromgeving en laboratorium zijn de behoefte en eisen per ruimte verschillend

Renovatie Douanelab

Renovatie Douanelab

Het Douanelaboratorium is een laboratorium dat onderzoek doet voor de Nederlandse douane. Buiten het zicht van het grote publiek werken dagelijks chemici en natuurkundigen op het douanelaboratorium. De Knip (het gebouw waar het Douanelaboratorium gehuisvest is) ondergaat een renovatie om aan de eisen van de toekomst te voldoen.

Specifieke wensen voor luchtverdeling

Door het scheiden van de kantooromgeving en laboratorium zijn de behoefte en eisen per ruimte verschillend. In het ontwerp van de kantooromgeving is gekozen voor een onderbroken plafond waarin de ventilatielucht middels lijnroosters de ruimte ingebracht zal worden. Voor de verdiepingen waar de laboratoria zich bevinden is een hoge circulatievoud vereist. Interland Techniek koos er daarom voor om multiwervelroosters type DFA toe te passen waarmee een circulatievoud tot wel 60x mogelijk is. Daarnaast werden er in deze verdieping DQEB plafondroosters toegepast. 

Lijnroosters

Voor de kantooromgeving heeft Interland Techniek 52 stuks DL-XS lijnroosters geleverd voor montage aan de gevel met een lengte van 900 mm en is het plenum geïsoleerd. Door de strakke vormgeving is dit rooster perfect geschikt in het ontwerp van het plafond. Door de toepassing van speciaal gevormde kunststof walsjes als leidschoepen, ontstaat een stabiel uitblaaspatroon welke geschikt is voor zowel een constante als variabele luchthoeveelheid.

DFA multiwervelroosters

Om aan de hoge eisen te voldoen voor laboratoria heeft Interland Techniek 93 DFA multiwervelrooster geleverd voor het tochtvrij toevoeren van verse lucht bij een hoge circulatievoud. De roosters kunnen onderling met een hart op hartafstand van slechts minimaal 1,2 m worden gemonteerd met behoud van een hoog comfort in de leefzone.

Naast de DFA roosters zijn voor de standaard ruimten nog 39 DQEB wervelroosters geleverd en gemonteerd.

Meer informatie lijn- en wervelroosters

Wilt u meer weten over lijnroosters en/of wervelroosters? Neem contact op met een van de adviseurs van Interland Techniek.

Meer projecten

41 akoestische buitenluchtroosters

AEB Bio-energiecentrale

Natuurlijke ventilatie middels geluiddempende buitenluchtroosters

made_to_order_verdringingsventilatie_stadhuis_den_helder.jpg
LUCHTVERDELING VANUIT CREATIVITEIT

STADHUIS DEN HELDER

In 2023 moet op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, een gloednieu...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!