Cleanrooms & Laboratoria

Voor een cleanroom is het van belang dat de concentratie van deeltjes in de lucht wordt beheerst en dat het aantal deeltjes dat de ruimte kan binnenkomen, in de ruimte wordt gegenereerd of daar wordt vastgehouden zo minimaal mogelijk is. Ook andere relevante parameters zoals temperatuur, vochtigheid en druk worden beheerst om een constante omgeving te waarborgen. Ook voor laboratoria geldt dat hier vaak werkzaamheden worden verricht waarbij specifieke eisen worden gesteld aan de luchtstromen binnen de ruimte. De opstelling van bijvoorbeeld apparatuur zoals zuurkasten en puntafzuiging hebben invloed op de luchtbehandeling van de ruimte en dienen goed op elkaar afgestemd te worden.

Hoog circulatievoud

Het vraagstuk

Het tochtvrij toevoeren van lucht vanaf een circulatievoud van 15 vraagt veel kennis van luchtverdeling en productkennis voor het toepassen van het juiste luchtverdeelsysteem.

Een standaard hoog inducerend plafondwervelrooster is toepasbaar tot een max. circulatievoud van 12. (circulatievoud = luchthoeveelheid/ruimte-inhoud).

Het max. aantal toe te passen roosters wordt mede bepaald door de minimaal toe te passen hart-op-hart afstand tussen de roosters. Een te kleine onderlinge afstand tussen de roosters leidt tot botsing van luchtstromen en een te hoge eindsnelheid van de lucht in de leefzone tot gevolg.

De oplossing

Indien het luchtcirclatievoud ligt tussen 15 en 80!! biedt Interland Techniek een unieke oplossing met het multiwervelrooster DFA. Het unieke uitblaaspatroon van dit zeer hoog inducerende rooster resulteert in een snelle afbouw van snelheid. De roosters kunnen onderling met een hart op hartafstand van slechts minimaal 1,2 m worden gemonteerd met behoud van een hoog comfort in de leefzone.

CFD Simulatie

Bij complexere projecten biedt Interland Techniek de mogelijkheid om een CFD simulatie uit te voeren. Wij informeren u graag hierover!

Interland Techniek heeft een overzichtsbrochure voor u beschikbaar waarin vele verschillende bijzondere projecten luchtverdeling zijn opgenomen.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!