Kantoren

Vandaag de dag worden er steeds meer eisen gesteld aan de omgeving waarin mensen werkzaam zijn. Denk aan een toenemend gebruik van flexplekken en kantoren die een flexibel karakter hebben qua indeling. Daarnaast is er een groeiende interesse voor het creëren van omstandigheden die bijdragen aan een beter comfort en op die wijze aan betere prestaties.

Klimaat in kantoren

Klimaatbeheersing van kantoorgebouwen hangt van veel factoren af, zoals de bouwkwaliteit van het pand, de locatie, de indeling, de grootte van de ruimtes en de gewenste comfortklasse. Interland Techniek & Inatherm leveren verschillende, geïntegreerde totaaloplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat in werkomgevingen, geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw- als in renovatieprojecten. Belangrijkste producten die veelal in onze kantooroplossingen worden toegepast zijn:

Kantoorventilatie | Inatherm

Wet- en regelgeving

Energielabel C
Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100 m² verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m² per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag het gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden.

"Gezonde Kantoren" Programma van Eisen
Om te garanderen dat kantoren na oplevering goed genoeg scoren op het gebied van gezondheid, comfort en productiviteit is er door Binnenklimaat Nederland, BBA Binnenmileu, Platform Duurzame Huisvesting, RVO en TVVL een document opgesteld met daarin minimaal gestelde eisen waar een kantoor aan zou moeten voldoen. Het programma van eisen gaat in op vier thema’s: binnenluchtkwaliteit, klimaat, licht en geluid. Op basis van deze thema’s zijn er drie ambitieniveaus vastgesteld:

  • Klasse C (voldoende)
  • Klasse B (goed)
  • Klasse A (zeer goed)

Aan ieder ambitieniveau zijn eigen (prestatie)eisen gekoppeld. Klasse C is hierbij het basisniveau en is gebaseerd op geldende wet- en regelgeving zoals vastgesteld in het Bouwbesluit van 2012.

Gezonde kantoren PVE

Voor kantoren zijn er naast de geldende wet- & regelgeving ook diverse andere ambitieniveaus na te streven. informatie over deze ambitieniveaus zoals WELL en BREEAM vindt u hier.

Onze oplossingen

Interland Techniek en Inatherm leveren een breed scala aan duurzame totaaloplossingen voor kantoorpanden welke altijd worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever, welk ambitieniveau ook wordt nagestreefd. Door de samenwerking met verschillende divisies binnen HC Groep kunnen wij een ongekend brede propositie aanbieden, waardoor er altijd een passende totaaloplossing geleverd kan worden voor uw project. Binnen Inatherm en Interland Techniek staan er ervaren adviseurs klaar om u te ondersteunen bij de meest passende oplossing. Heeft u vragen over klimaatbeheersing in kantoren? Neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.

Neem contact op!
Vaak toegepast in dit segment

Producten

Luchtbehandeling

inductie-units

luchtverdeling-plafondroostersafbeeldingalgemeen.png

Luchtverdeling

overige producten voor kantoren

Referenties uit dit segment

Referenties

Interland Techniek biedt een complete range kwalitatieve en luchttechnische componenten, waarbij volledige ondersteuning van advies tot aftersales geboden kan worden.

Renovatie Douanelab

Door het scheiden van de kantooromgeving en laboratorium zijn de behoefte en eisen per ruimte verschillend

European Patent Office

Interland Techniek heeft de opdracht gekregen om 175 aluminium inbraakvrije buitenluchtroosters te leveren voor de ni...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!