Renovatie Luchtbehandeling project Schietbaan Politie Rotterdam

25 maart 2020

Interland Techniek levert roosterwanden voor de tweede fase van de overdekte schietbaan van de Politie Rotterdam.

Roosterwand voor overdekte schietbaan

Interland Techniek heeft deze week de roosterwand geleverd voor de tweede fase van de overdekte schietbaan van de Politie Rotterdam. Ook in 2015 was Interland Techniek betrokken bij de bouw van het uiterst moderne schietbaancomplex (fase 1). De speciaal ontwikkelde verdringingsroosters worden, op basis van een bestek van Adviesbureau Galjema, geïnstalleerd door Van Dorp Installaties.

laminaire luchtstroom schietbaan Rotterdam

De ventilatie dient plaats te vinden in de schietrichting van de baan en wel vanaf de entreezijde (dus achter de schutter) in de richting van de kogelvanger. Het systeem moet zodanig worden ontworpen, dat over de gehele dwarsdoorsnede van de baan een laminaire luchtstroom van minimaal 0,26 m/s en maximaal 0,30 m/s is gewaarborgd bij respectievelijk minimum en maximum baanbreedte en minimum en maximum filterweerstand. Een turbulente luchtstroming in de schietbaan mag niet voorkomen.

Uitblaaswand geïntegreerd in bouwkundig ontwerp

Interland Techniek heeft al meer dan 20  jaar ervaring met een uitblaaswand die volledig kan worden geïntegreerd in het bouwkundige ontwerp van een schietbaan.

De roosterwand is als volgt samengesteld: 90%van de luchttoevoer zal via de geperforeerde plaat worden ingeblazen. 10% zal via hoog inducerende werveluitlaten) gemonteerd onder de geperforeerde plaat, als steunstraal moeten fungeren. Deze steunstraal heeft een dragende en een vereffende functie om ook op lagere niveaus te voldoen aan de geadviseerde criteria met betrekking tot luchtsnelheden. De akoestische demping van het plenum zijn in samenwerking met Peutz ontwikkeld.

 

Ook hieruit blijkt weer dat maatwerk in Luchtverdeling onze passie is!

Meer informatie?

De roosterwand van Interland Techniek voldoet aan zowel de vereiste luchtsnelheden als de geluidseisen. Voor meer informatie over oplossingen op maat kunt u contact opnemen met onze afdeling Luchtverdeling.

Meer nieuwsberichten

ZwembadBranche Dag 2019

Interland Techniek & Inatherm zijn jarig!

Eleminair: gezonde lucht in de lift