Zwembaden

Nederland telt duizenden overdekte zwembaden. Het is daarbij van belang dat condensschade aan de bouwconstructie wordt voorkomen en dat het comfort voor de gebruiker optimaal is. Binnen Interland Techniek is veel expertise op het gebied van klimaatbeheersing in overdekte zwembaden. Een goed ontworpen energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie voor zwembaden regelt de luchtkwaliteit, de luchttemperatuur en de luchtvochtigheid van het binnenklimaat. Bekijk hier onze oplossingen.

BINNENKLIMAAT ZWEMBADEN

Een goed binnenklimaat in een overdekt zwembad is noodzakelijk voor het comfort van baders en het aanwezige personeel, maar ook in belangrijke mate om de vochtigheid binnen bouwfysisch acceptabele grenzen te houden. De uitdaging van de luchtbehandeling van zwembaden laat zich kenmerken op twee belangrijke punten:

  • de hoge vochtproductie;
  • de hoge gebruikelijke ruimtetemperaturen.

HOGE RELATIEVE VOCHTIGHEID

De hoge vochtproductie leidt gemakkelijk tot een te hoge relatieve vochtigheid, wat oncomfortabel is. Een hoge RV kan ook leiden tot inwendige condensatie in bouwkundige constructies, of tot oppervlaktecondensatie op wanden en glas. Door de hoge ruimtetemperaturen is het energiegebruik hoog en zijn energiebesparende maatregelen zeer rendabel. Met traditionele ontvochtigingsystemen wordt slechts de relatieve luchtvochtigheid geregeld, onder alle omstandigheden zorgen voor een aangenaam zwembadklimaat vereist een oplossing die ontvochtigt, ventileert én de temperatuur regelt.

VENTILATIE EN LUCHTBEHANDELING

Door jarenlange ervaring in ventilatie en luchtbehandeling van honderden zwembaden is er bij onze specialisten veel kennis aanwezig, wij ondersteunen graag bij ontwerp van de ventilatievoorzieningen en benodigde apparatuur. Ook voor nevenruimtes zoals kleedkamers of horeca kunnen onze specialisten u ondersteunen.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van
Interland Techniek? Neem vrijblijvend contact met ons op!